Vložil: | Sadriela |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavý čokoládový korpus:
100 g hořká čokoláda
| 100 g mléčná čokoláda
| 125 g kukuřičné lupínky
| 150 g nasekané mandle
| 200 g čokoláda podle výběru
Postup přípravy receptu Křupavý čokoládový korpus:
Můžeme připravit 2 různé varianty.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji s kukuřičnými lupínky nebo nasekanými mandlemi. Mandle mohou být nasekané na nudličky nebo lupínky.
Hmotu namačkáme do dortové formy a necháme 45 minut ztuhnout. Potom vyjmeme korpus z formy a položíme na dortovou formu.
Křupavý čokoládový korpus je vhodný na tvarohové, jogurtové či šlehačkové dorty nebo jako křupavé překvapení uvnitř dortů s více vrstvami. Pokud použijeme mandlové lupínky, můžeme ve formě vytvarovat lžičkou asi 1 cm vysoký okraj.
Fotky receptu Křupavý čokoládový korpus:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!