Postup přípravy receptu Krupicový tvarohový koláč:
Z 80 g cukru, 150 g másla, mouky, 1 vejce a špetky soli vypracujeme těsto a necháme jej asi 30 minut odpočinout. Troubu vyhřejeme na 175 stupňů.
Těsto rozválíme na vymazaný plech. V troubě předpečeme 15 minut a necháme vychladnout. Teplotu zvýšíme na 200 stupňů.
Oddělíme bílky a žloutky zbylých vajec. Smícháme tvaroh, zbytek cukru, žloutky, citronovou kůru a šťávu. Zbylé máslo rozpustíme a po vychladnutí vmícháme do tvarohu. Smícháme pudinkový prášek, prášek do pečiva a krupici a také zapracujeme do tvarohové náplně.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně promícháme s malinami a s tvarohovou náplní, kterou pak rozetřeme na křehké těsto. Pečeme v troubě při 200 stupních asi 30 minut.