Postup přípravy receptu Krůta se zakysanou smetanou :
Na velké pánvi rozpustíte máslo. Když začne pěnit, přidáte krůtí maso, nakrájené na centimetrové proužky a za stálého míchání je asi 8 minut osmažíme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Oheň pod pánví ztlumíme, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, kroužky cibule, a půlky drobných žampionů, Za občasného míchání směs 3 - 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přilijeme vývar, přivedeme jej k varu, a mícháme až omáčka zhoustne. Na pánev přidáme maso, směs osolíme a opepříme a přidáme trochu červené papriky. Zakryjeme a 5 minut zvolna povaříme, aby maso změklo. Přimícháme zakysanou smetanu a opatrně prohřejeme. Nesmí vařit! Ozdobíme nasekanou pažitkou.