Postup přípravy receptu Krůtí roláda s mandlemi:
Maso naklepeme a osolíme. Limetku omyjeme, oloupeme a vymačkáme z ní šťávu. Papriku i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme (část si necháme na ozdobu).
Do 2 lžic oleje dáme papriku s česnekem a vše 7 minut opékáme. Vypneme, přidáme petrželku, mleté mandle, kokos, šťávu i nakrájenou slupku z limetky a vejce. Promícháme a 2/3 směsi potřeme maso.
Maso svážeme nití do roládek a opečeme je na zbylém oleji ze všech stran. Za podlévání vývarem dusíme 20 minut. Pak přidáme zbytek směsi a ještě 10 minut dusíme.
Porce podáváme bez nití, se snítkou kadeřavé petrželky a skleničkou dobrého vína.
Dělená strava - bílkovinný, velmi chutný oběd.