Postup přípravy receptu Krůtí stehna s meruňkami:
Krůtí stehna osolíme, opepříme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem, ze všech stran je osmahneme, vyjmeme a položíme na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Z pánve slijeme většinu oleje, na zbytku zpěníme cibuli, vmícháme špetku rozmarýnu a když cibule zesklovatí, vložíme zpět krůtí stehna, přidáme pokrájené meruňky, zalijeme vínem, uvedeme do varu, zmírníme oheň a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu, dokud stehna nezměknou. Pak stehna vyjmeme, šťávu zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vývaru nebo vody. Za stálého míchání uvedeme omáčku do varu a jakmile zhoustne, odstavíme. Na talíři přelijeme stehna omáčkou a posypeme drobně sekanou petrželkou. Podáváme s rýží nebo brambory.