Postup přípravy receptu Kubánská roláda:
Ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh. Do sněhu přidat prosátý mouč. cukr, žloutky a hodně vyšlehat. Na závěr přidat prosáté kakao a krátce vyšlehat. Hmotu rozetřít na dobře vymaštěný alobal, který máme umístěný na plechu. Pečeme při 170 °C cca 7 min. Upečenou placku necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku (můžeme přidat ztužovač - není podmínkou) a rozetřeme na vychladlou placku. Rolujeme roládu pomocí alobalu (placka musí být vláčná, nesmí přeschnout, jinak jde obtížně stáhnout z alobalu a nejde rolovat). Roládu ponecháme v alobalu (tzn. uzavřeme do alobalu ve kterém jsme pekli) a dáme do chladničky. Můžeme jíst okamžitě, ale lepší je ponechat roládu cca 3/4 hodiny v chladničce. Vydrží do druhého dne. Je opravdu dobrá a není sytá.