8 ks vajíček
| 1 plechovka kondenzované mléko slazené v plechu
| mléko
| 3 lžíce krystalového cukru
| ovoce a šlehačku na ozdobení
Postup přípravy receptu Kubánský flank :
V kastrůlku si připravíme karamel ze tří polévkových lžic krystalového cukru. Odstavíme z ohně.
Z 8 bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme 8 žloutků, přidáme plechovku kondenzovaného slazeného mléka a stejné množství obyčejného mléka. Směs nalijeme na karamel v kastrůlku a 20 minut vaříme ve vodní lázni a 20 minut pečeme v troubě při 180°C. Ihned po vytažení z trouby uvolníme nožem moučník od stěn kastrůlku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout nejlépe v lednici. Povrch moučníku ozdobíme kompotovaným ovocem a podle chuti ušlehanou šlehačkou.
Fotky receptu Kubánský flank :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!