Nejdříve si připravíme zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povaříme ve vodě s trochou soli, cukru, octa, pár kuličkami černého pepře, nového koření a několika bobkovými listy do poloměkka. Poté slijeme, vybereme koření a zeleninu dochutíme octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela a dáme do lednice.
Než se zelenina vychladí, naložíme si candáta: filet nakrájíme na menší porce. Z obou stran je zlehka osolíme a opepříme, zakapeme vínem a necháme krátce marinovat. Před podáváním ho opečeme na másle a podáváme se zeleninou julienne a omáčkou s koprem, kterou připravíme z majonézy, nasekaného kopru, trochy vína, cukru, soli a pepře. Na talíři dozdobíme listem salátu.
Rada:
K bílému masu (ryby, drůbež) se hodí bílý pepř.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!