Kančí panenky svážeme do válečku, opepříme, zalijeme borovičkou a necháme asi půl hodiny zaležet.
Mezitím si připravíme omáčku cumberland a salát s liškami:
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou pomerančovou kůru. Trochu osladíme a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme brusinky, džem, víno, kečup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a chilli, krátce provaříme, do hladka rozmixujeme a necháme vychladit.
Příprava salátu s liškami je snadná: ledový salát nakrájíme na nudličky, přidáme spařené, opečené nebo sterilované lišky, ocet, sůl, cukr a pepř a promícháme.
Před podáváním zaleželé kančí panenky osolíme a na oleji zprudka opečeme. Servírujeme je nakrájené na plátky s omáčkou cumberland a salátem s liškami.
Rady:
Při nakládání maso nesolte, sůl vytahuje vodu.
Pomeranč před použitím důkladně opláchněte.
Lišky předem spařte, osmažte nebo použijte sterilované.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!