Očištěné maso i slaninu nakrájíme na kostky, smícháme s namletým kořením, zalijeme vínem a koňakem, přidáme špetku cukru, sůl, bobkový list a tymián. Promícháme a necháme v chladu marinovat, nejlépe 24 hodin. Zaleželé maso pečeme pod pokličkou při 170 stupních 2 až 3 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme sádlo, které dáme stranou. Vybereme bobkové listy, větvičky tymiánu a vychlazené maso umeleme spolu s vepřovými nebo kančími játry. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a borovičkou nebo ginem a naplníme do sklenic. Zalijeme vrstvou rozpuštěného sádla, které jsme předtím slili, a zavařujme zhruba hodinu při 80 stupních.
Rady:
Vyberte jen kančí ořezky bez šlach.
K přípravě kančí paštiky je nejlepší sladké červené víno.
Koňak můžete nahradit brandy.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!