Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort

fotka Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort:

250 g mrkve  | 200 g krystalového cukru  | 6 vajec  | 50 g hladké mouky  | 50 g cukrářských piškotů  | 125 g pražených lískových oříšků  | 125 g pražených mandlí  | 1 lžička prášku do pečiva  | 1 lžíce kandovaného zázvoru  |  mletý zázvor, mletý hřebíček, skořice  |  citron  | Na krém:  | 250 g mascarpone  | 250 ml šlehačky  | 100 g cukru moučky  |  káva  |  čokoláda  |  ztužovač šlehačky  |  vanilkový cukr  | na ozdobu: sladké mrkvičky

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort:

Nejprve smícháme strouhanou mrkev, namleté pražené lískové oříšky a mandle, mletý zázvor, piškotové drobečky, najemno nakrájený kandovaný zázvor, skořici, mletý hřebíček a citrónovou kůru. Do této hmoty přidáme vyšlehané žloutky s cukrem, po částech i vyšlehaný sníh z bílků s trochou cukru a na závěr hladkou mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Hotovou směsí naplníme dortovou formu a dáme péct do trouby na 170 stupňů asi na tři čtvrtě hodiny.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu vyšlehanou s vanilkovým cukrem spojíme s kvalitním mascarpone, které jsme promíchali s moučkovým cukrem a trochou silné kávy. Na závěr přidáme ztužovač šlehačky a do poloviny krému nastrouhanou čokoládu a můžeme se pustit do plnění dortu, který nám mezitím dokonale vychladnul.

Poznámka:
Dort můžeme servírovat pouze s krémem a nebo podle vlastního uvážení a fantazie ho můžeme pokrýt plátem cukrové hmoty nebo polevou, případně dozdobit malými mrkvičkami ze sladké modelovací hmoty, kterou známe už z předcházejícíh dílů. Recept na ni naleznete u dílu Velký dětský flám.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort:

Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Mrkvový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !