Štiku nakrájíme na podkovy, které potřeme prolisovaným česnekem a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Mezitím si z mouky, mletého kmínu a sladké, nebo - máte-li rádi pikantní chuť - pálivé papriky připravíme směs, ve které rybu obalíme. Před obalením štiku nezapomeneme osolit! Obalené podkovy dáme na olejem vymazaný plech, na každou porci položíme plátek másla a pečeme na 160 až 170 stupňů asi 20 minut.
Mezitím si připravíme obě přílohy: malé brambory (případně vykrájené kuličky nebo jiné tvary) uvaříme v kuřecím vývaru s kari kořením. Těsně před podáváním si na pánvi rozpustíme máslo a uvařené brambory na něm orestujeme. Podle chuti dosolíme a žlutá příloha ke štice po novohradsku je hotová.
Pak na másle orestujeme zelené fazolky (můžeme použít i mražené), osolíme, opepříme a servírujeme spolu s kari bramborami ke štice po novohradsku. Pokud talíř po obvodu zlehka poprášíte sladkou paprikou, bude vaše vánoční menu skutečně barevné.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!