100 g kukuřičné krupice
| špetka soli
| 30 g rozpuštěného másla
| 30 g tekutého medu
| 200 g čerstvého nebo kompotovaného ovoce
Postup přípravy receptu Kukuřičné škubánky:
Kukuřičnou krupici namočíme na 2 hodiny do trojnásobného objemu studené vody. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 12 minut. Vsákne-li se všechna voda, trochu vody postupně přidáme. Kastrol s rozvařenou krupicí zabalíme do velké utěrky a necháme 1 hodinu dojít. Lžící namočenou v rozpuštěném másle tvoříme škubánky. Pokapeme medem, polijeme máslem a ozdobíme ovocem.
Fotky receptu Kukuřičné škubánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!