Použité suroviny receptu Kukuřično-špaldová bábovka:
150 g tuku
| 200 g rýžového sirupu
| 250 g tvarohu
| 2 vejce
| 150 g kukuřičné mouky
| 75 g špaldové hladké celozrnné mouky
| 100 g rozinek
| 30 g maizeny
| 20 g vinného kamene na kypření
| dle chuti: karob namísto kakaa
Postup přípravy receptu Kukuřično-špaldová bábovka:
Sirup vyšleháme společně s tukem. Tuk musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám hmota srazí. Poté přidáme tvaroh, vejce. V jiné míse smícháme suché ingredience a ty potom pomalu vmícháme do hmoty. Lijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme na 170 °C cca 45 minut. Toto těsto není tak sladké jako když použijete sacharozu. Sypu ovesným mlékem. Dá se použít jako koláčové těsto.
Fotky receptu Kukuřično-špaldová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!