Použité suroviny receptu Kuřátko s hořčičnou kůrkou:
1 cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: pepř mletý a sůl
| 1 dl víno bílé
| 2 lžíce hořčice dijonská
| 500 g prsa kuřecí
| 1 dl vývar
| 3 lžíce strouhanka
Postup přípravy receptu Kuřátko s hořčičnou kůrkou:
Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možné i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby prudce opéct. Potom otočíme, podlijeme vývarem a pečeme přikryté dalších asi 15 minut. Mezitím najemno nakrájíme cibuli a smícháme s hořčicí, strouhankou a olejem. Směs naředíme vínem tak, aby se z ní stalo řídké těstíčko. Kuře v pekáči pokryjeme vrstvou těstíčka a pečeme nezakryté, až povrch těstíčka začne hnědnout. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Fotky receptu Kuřátko s hořčičnou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!