Postup přípravy receptu Kuře geraldino:
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemně usekáme. Oloupané a omyté žampióny nakrájíme na plátky. Chřest očistíme a oloupeme. Máslo pomocí vidličky do hladka promačkáme s hladkou moukou. Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme po obou stranách do zlatova maso, přidáme cibuli, žampióny, společně opečeme a podlijeme vínem. Přiklopené dusíme na mírném ohni asi 15 minut. Dostatečné množství vody osolíme, přidáme špetku cukru, kousíček másla, citrónovou šťávu, chřest a vaříme asi 20 minut do měkka. Měkké maso vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Do šťávy se žampióny vmícháme zakysanou smetanu, šlehačku a máslo rozmačkané s moukou. Krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Uvařený chřest slijeme a necháme na sítku okapat. Kuřecí prsíčka rozložíme na předehřáté talíře, podlijeme omáčkou, obložíme chřestem a podáváme s vařenými brambory.