Postup přípravy receptu Kuře grilované pod cihlou:
Odkrájejte vše tlusté z kuřecích prsou. Pořádně okořeňte ze všech stran solí, pepřem a chilli papričkami. Potřete česnekem, posypte rozmarýnem.
Dejte vše do skleněné nebo plastikové misky, zalijte citrónovou šťávou a olejem, marinujte v lednici asi 30 minut, při tom několikrát otočte.
Rozehřejte gril, namažte rošt olejem. Kuře na něj položte našikmo (aby to nepropadlo). Na každé položte cihlu, ona by asi stačila jedna cihla na dvě prsa. Vedle položte kouřový balíček, co to je je popsáno v sekci rady. Pokud grilujete na dřevěném uhlí, můžete namočené odštěpky dřeva nasypat přímo na uhlí.
Po 1 1/2 - 2 minutách prsa pootočte, aby to udělalo mřížku, grilujte 3 - 5 minut po každé straně.
Nejlépe to chutná na salátu, lehce zalitým cirónovou šťávou a olivovým olejem, nebo některou vinagrette.