400 g prsních kuřecích řízků
| sůl
| 1,5 cm kořene zázvoru
| 1 chilli paprička
| 1/2 červené papriky
| 1/2 zelené papriky
| 1/2 žluté papriky
| 150 g čínského zelí
| 2 lžíce oleje
| 1 lžička celého kmínu
| 100 g fazolových klíčků
| 1-2 lžíce sladké chilli omáčky
| 3 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy receptu Kuře na kmínu:
Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky a osolíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Chilli papričku zbavíme semínek i vnitřních blanek a pokrájíme na nudličky. Papriky očistíme, listy čínského zelí opláchneme a necháme okapat. Vše pokrájíme na kostičky.
Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí nudličky na něm pozvolna opékáme asi 5 minut. Do pánve přidáme kmín, zázvor, chilli papričku a papriky. Vše restujeme dalších asi 5 minut.
Vmícháme čínské zelí a klíčky. Vše zalijeme chilli omáčkou a sójovou omáčkou a smažíme, dokud zelí nezměkne. Podáváme s dušenou rýží.
Fotky receptu Kuře na kmínu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!