Postup přípravy receptu Kuře na rozmarýnu a tymiánu:
Kuře omyjeme a osušíme, ponecháme v celku. Zevnitř potřeme solí a pepřem. Můžeme dovnitř dát i nádivku z housky, mléka, vaječného bílku a bylinek, ale není to nutné. Kuře položíme do pekáče prsíčky dolů a podlijeme vodou. Nemáme-li nádivku, dáme dovnitř kuřete hrst rozmarýnu a tymiánu. Bylinky naklademe na kuře také zvenčí. Navrch položíme plátky slaniny nebo uzeného boku. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 stupních celsia asi 75 minut. Každých deset minut poléváme kuře šťávou a v případě potřeby poléváme teplou vodou. Potom kuře obrátíme a 15 minut dopékáme prsíčky nahoru. Podáváme s osmaženým bramborem, nebo jen s bramborem vařeným. Celková doba přípravy asi 100 minut.