Použité suroviny receptu Kuře na víně se zeleninou:
4 kuřecí stehna
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 3 lžíce oleje
| sůl
| pepř
| 1 lžička majoránky
| 200 ml suchého bílého vína
| 200 ml kuřecího vývaru
| 500 g mrkve
| 500 g fazolových lusků
| 1 svazek petrželky
| 20 g másla
Postup přípravy receptu Kuře na víně se zeleninou:
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme. Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně opečeme. Přidáme cibuli, česnek a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a dusíme asi 25 minut. Mrkev očistíme nakrájíme ji šikmo na plátky. Fazolky očistíme a nařežeme na kousky. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a dovaříme. Petrželku nasekáme a pár lístků schováme na ozdobení. Zeleninu necháme na sítu okapat. Zahřejeme tuk, ve kterém zeleninu s bylinkami promícháme. Směs rozložíme na mísu a na ni upravíme kousky kuřete se šťávou. Ozdobíme petrželkou. Podáváme s bagetou.
Fotky receptu Kuře na víně se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!