Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře nadívané zelím, kaštany a jablky:
150 g oloupaných jedlých kaštanů
| 1 pórek
| 300 g kysaného zelí
| 3 navinulá jablka
| sůl, pepř
| na špičku nože mletého bobkového listu a hřebíčku
| 1 kg kuřete
| 750 g brambor
| 75 ml zeleninového vývaru (z kostky),
| 4 lžíce zahuštěné jablečné šťávy
| 2 lžíce jablečného moštu
Postup přípravy receptu Kuře nadívané zelím, kaštany a jablky:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Kaštany nahrubo posekáme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, zelí nadrobno, jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Kaštany, pórek, zelí a jablka promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem a hřebíčkem. Kuře omyjeme, osušíme, naplníme zelnou nádivkou a uzavřeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme spolu se zbytkem nádivky do formy. Zalijeme vývarem a 2 lžícemi zahuštěné jablečné šťávy. Navrch položíme kuře a pečeme pod poklicí asi 45 min. Zbylou zahuštěnou šťávu smícháme s moštem, směsí kuře potřeme a pečeme ještě 15 min.
Fotky receptu Kuře nadívané zelím, kaštany a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!