Použité suroviny receptu Kuře nadivoko s jeřabinkami:
1 malé kuře
| 1 cibule
| 50 g slaniny
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: sůl
| 2 bobkové listy
| 4 hřebíčky
| 6 zrnek pepře
| 6 zrnek nového kořeni
| 1 špetka tymiánu
| dle chuti: zázvoru
| 1 sklenice bílého vina
| 4 lžíce jeřabinek
Postup přípravy receptu Kuře nadivoko s jeřabinkami:
Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky a opečeme na
másle s drobně nakrájenou cibulí a slaninou. Osolíme je, okořeníme, podlijeme vínem a pečeme. Občas je poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ze šťávy celá koření, přidáme sladkoplodé jeřabinky a ještě 10 minut pečeme. Podáváme s rýží přelitou šťávou z kuřete. K přípravě můžeme použít i kompotované jeřabinky.
Fotky receptu Kuře nadivoko s jeřabinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!