Kuře kolem hmotnosti 1,5 kg očistíme, omyjeme, osušíme. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, utřeme se solí v oleji nejlépe v hmoždíři a smícháme s najemno posekanou šalotkou. Zelenina jde i stříhat nůžkami.
Oloupeme broskev nebo mandarinku podle velikosti ovoce a kuřete. Oloupaný plod dáme dovnitř kuřete. Důkladně potřeme připravenou marinádou i zevnitř.
Plech vytřeme sádlem nebo máslem, kuře do něj rozložíme na hřbet, stehny nahoru. Opatrně nařízneme kůži mezi stehny a prsy a do vzniklé dírky vložíme ořech másla. Důležité je nepoškodit kůži, ať máslo i po rozpuštění zůstane pod kůží.
Kuře plněné mandarinkou pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení kuře neustále potíráme zbytkem česnekové marinády.
Kuře plněné mandarinkou podáváme s brambory a zeleninovou přílohou.
Fotky receptu Kuře plněné mandarinkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!