Postup přípravy receptu Kuře po gruzínsku:
Kuře rozdělíme na menší kousky (8 ks). Osolíme, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. Pokapeme 2 lžícemi oleje a šťávou z 1/2 citronu. Přidáme 1 nadrobno nasekanou cibuli, dobře promícháme, přikryjeme a necháme přes noc odležet v chladu. Na pánvi zahřejeme olej a všechny kousky kuřete opečeme dozlatova. Přidáme zbytek nadrobno nakrájené cibule, podlijeme jablečnou šťávou a přidáme i zbytek nálevu, v němž se kuře marinovalo. Přikryjeme a dusíme. Když je kuře poloměkké, přidáme na nudličky nakrájené papriky a dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme je a do šťávy nastrouháme jablko a zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Šťávu povaříme, maso vrátíme zpět a necháme je v ní prohřát. Podle chuti okyselíme zbytkem citronové šťávy.