Použité suroviny receptu Kuře provensál s olivami:
1 ks kuře
| podle chuti: provensálské koření
| dle chuti: olivy a sůl
| 4 - 5 stroužků česnek
| dle chuti: mletý bílý pepř
| podle potřeby: olivový olej
| 1 rajče
Postup přípravy receptu Kuře provensál s olivami:
Kuře očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce důkladně osolíme a opepříme. Troubu rozpálíme.
Pekáček vymažeme olivovým olejem. Rozložíme do něj porce kuřete a okořeníme je provensálským kořením. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Olivy překrájíme a omytá rajčata rozčtvrtíme. Porce kuřete posypeme česnekem, olivami a do všech mezer nacpeme připravená rajčata. Kuře již nepodléváme.
Kuře provensál vložíme nepřikryté do trouby a zapékáme asi 10 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a zapékáme dalších 40 minut.
Kuře provensál s olivami podáváme s rýží a salátem z čehokoliv.
Fotky receptu Kuře provensál s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!