Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře s artyčoky:
4 částečně vykostěná kuřecí prsíčka
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 nakrájené červené cibule
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1,5 dl suchého bílého vína
| 1,5 dl kuřecího vývaru
| 400 g konzervovaných, okapaných a přepůlených artyčoků
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kuře s artyčoky:
Porce kuřete osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Přidáme kuře a smažíme po obou stranách 4-5 minut do zlatavé barvy. Vyjmeme z pánve a necháme okapat přebytečný tuk. Cibuli smícháme s citronvou šťávou a směs přidáme do pánve. Na mírném plameni smažíme 3-4 minuty. Vrátíme do pánve kuře, přidáme víno a vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pánev pokličkou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Vyjmeme kuře z pánve a udržujeme je teplé. Šťávu přivedeme do varu a na prudkém plameni 5 minut povaříme. Mixerem rozmixujeme (již není potřeba zahušťovat). Přisolíme a připepříme podle chuťi. Nakonec přidáme srdíčka artyčoků a vaříme další 2 minuty. Omáčku přelijeme přes Kuře s artyčoky a podáváme např. s kuskusem.
Fotky receptu Kuře s artyčoky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!