Vložil: | Kacenka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře s bazalkou v petrželi:
4 kuřecí stehna nebo prsa
| 1 větší cibule
| 3 papriky (červní,žlutá,zelená)
| 2-3 rajčata
| hodně petrželky nebo pažitky
| dost bazalky
| 200 ml bílého jogurtu (nemusí)
| sůl
| pepř
| olivový olej
Postup přípravy receptu Kuře s bazalkou v petrželi:
Do kastrolu si dáme olivový olej, kuřecí maso osolíme, opepříme a hustě posypeme bazalkou, pak ho na oleji zprudka opečeme a prozatím vyndáme. Ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli na měsíčky a pak přidáme na kostičky nakrájené papriky. Snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Přidáme opečené maso, na které dáme nakrájená rajčata - mohou se spařit a oloupat. Promícháme a dusíme dalších 20 minut a pak dosolíme, opepříme a zasypeme větším množstvím petrželky a můžeme ještě přidat bazalku, dusíme společně 10 minut. Nakonec vlijeme jogurt, s kterým vše necháme asi 5 minut probublat.
Šťáva se nemusí zahušťovat a kuře se nemusí podlévat - vše bude tak, jak má být - akorát.
Fotky receptu Kuře s bazalkou v petrželi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!