Postup přípravy receptu Kuře s dobrou nádivkou:
Nejdříve si zapneme troubu na 220 stupňů. Do pekáčku si nakrájíme máslo.
Omyté kuře osolíme a položíme na pekáček, kde ho trochu pokmínujeme.
Dovnitř kuřete vložíme kousek másla a navrch také.
Dáme péci. Během pečení podléváme horkou vodou a povrch kuřete poléváme vypečenou
šťávou.
Asi po 1 1/2 hodině, kdy je kuře téměř upečené, přidáme ke straně nádivku,
kterou jsme si během pečení připravili. Dopékáme jestě asi 1/2 hodiny, až je
nádivka zapečená a má zlatavý povrch.
Nádivka: Tvrdší rohlíky (nebo veku) pokrájíme na kostičky, přidáme
na drobno nakrájenou cibulku, protlačený česnek, nakrájenou pažitku nebo petrželku.
Celé zalijeme vejci rozmíchanými v kysané smetaně, důkladně promícháme a okořeníme
solí a pepřem podle chuti. Pokud se nám zdá nádivka příliš suchá, přidáme dle potřeby mléko.