Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Cibuli a česnek vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve nalijeme poslední lžíce oleje a po obou stranách osmažíme kuřecí plátky. Přidáme mletý zázvor a šafrán. Přelijeme vodou a dodáme tyčinku skořice, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Necháme 40 minut vařit na mírném ohni. Maso vyjmeme z pánve a položíme na předehřátou mísu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk. Vyjmeme skořicovou tyčinku. Přilijeme tolik vody, abychom měli v pánvi 600 ml vývaru. Do čisté a suché pánve nasypeme mandlovou moučku a za stálého míchání pražíme na mírném ohni, dokud nezezlátne. Zmírníme teplotu a po troškách přidáváme vývar, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou polijeme kuřecí plátky. Ozdobíme petrželí a opraženými nastrouhanými mandlemi. Ihned podáváme, nejlépe s bílou rýží.
Fotky receptu Kuře s mandlovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!