Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře v bylinkách a pomeranči:
1 kuře na čtvrtky rozdělené, ovšem můžete použít jen prsa nebo stehna, jak to máte rádi
| 2 stroužky česneku, rozdrcené
| 1 lžička strouhané pomerančové kůry
| 1 lžička soli
| 1/2 lžičky tymiánu
| 1/2 lžičky rozmarýny
| 1/2 lžičky pepře
| 1/2 hrnku pomerančové šťávy
| 2 lžíce octa (pozor, předpis je americký a tady je ocet jen 4%, doma ho dejte polovinu)
| 1 lžíce Worcesthire sauce
Postup přípravy receptu Kuře v bylinkách a pomeranči:
V misce smíchejte česnek, pomerančovou kůru sůl, pepř a bylinky. Prsty odtáhněte kůži na kuřeti a bylinky tam vetřete.
Smichejte pomerančovou šťávu, ocet a Worcesthire sauce.
Kuře dejte na gril, kůží nahoru, na mírný oheň. Grilujte za občasného mazání tekutinou, tu a tam otočte asi 40 minut, až můžete do kuřete snadno zapíchnout vidlička a neteče krvvá ani růžová šťáva. Nebo lépe, na vnitřní teplotu 82 °C (180°F).
Fotky receptu Kuře v bylinkách a pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!