Použité suroviny receptu Kuře v česnekové marinádě:
1lžíce libečku
| 1hlavička česneku
| podle potřeby mletý kmín
| 1celé kuře
| podle potřeby sůl
| 3 lžíce olivového oleje
| příloha brambory
| příloha zelenina
Postup přípravy receptu Kuře v česnekové marinádě:
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Česnek oloupeme, utřeme se solí, smícháme s najemno posekaným libečkem a olejem.(vznikne nám česneková marináda)
Pekáček vytřeme máslem, kuře do něj rozložíme a důkladně potřeme připravenou marinádou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Během pečení kuře neustále potíráme zbytkem česnekové marinády.
Česnekové kuře podáváme s bramborem a zeleninovou přílohou.
Fotky receptu Kuře v česnekové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!