Postup přípravy receptu Kuře v krupici :
Kuře uvaříme do poloměkka (v papiňáku 1/2 hod., v obyčejném hrnci 3/4 hod.). Než se uvaří, připravíme nálev: do šlehačky dáme krupici, mouku, vejce, ocet, trochu nastrouhané citrónové kůry nebo několik kapek citronu, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Kastrol nebo pekáč vytřeme máslem, příp. rostlinným tukem, rozložíme do něj naporcované kuře a zalijeme připraveným, dobře rozšlehaným nálevem. Kastrol zakryjeme alobalem nebo poklicí. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 min. Pak dopékáme odkryté. Při dopékání povrch potřeme nebo pokapeme máslem. Jídlo je hotové, když se nám na povrchu a na bocích vytvoří mírně hnědá krusta. Jako příloha stačí ona zapečená krupice, i když pan rytíř Gýra k tomu rád zakusoval horký knedlík. Z vývaru připravíme dobrou polévku. A ještě něco: podobně můžete zkusit i kuchyňskou úpravu pstruhů. S tím rozdílem, že před jejich vložením na pekáč je osolíme, opepříme, obalíme v mouce a mírně osmažíme. Další postup je stejný.