Postup přípravy receptu Kuře v sektu a švestkové chutney:
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme černým pepřem. Ve větší pánvi rozpálíme olej, stehna opečeme dozlatova a flambujeme absintem (polijeme absintem, opatrně zapálíme a uhasíme pokličkou). Šalvěj nasekáme nahrubo, dvě šalotky nakrájíme na širší plátky a zbylé nadrobno. Do pekáče vložíme flambovaná stehna a plátky šalotky, posypeme šalvějí a podlijeme 200 ml sektu. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních Celsia asi 25 až 30 minut. Stehna vyjmeme a udržujeme teplá. V kastrůlku rozehřejeme máslo a orestujeme drobně nakrájenou šalotku dozlatohněda. Zalijeme zbylým sektem a 150 ml vody. Přilijeme výpek z pekáčku, podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku za občasného promíchání povaříme asi 30 minut. Švestky vypeckujeme a nákrájíme na kousky. Do kastrůlku dáme povidla, zředíme je trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme švestky a asi 5 minut povaříme. Jako příloha se hodí např. noky z bramborové kaše.