Postup přípravy receptu Kuřecí játra na bazalce:
Připravíme si dvě pánve, větší a menší. Kuřecí játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Oloupeme obě cibule a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek nerozmrazujeme, jen si odsypeme potřebné množství ze sáčku a necháme chvíli v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme polovinu nakrájené cibule a přidáme k ní nakrájená játra. Opečeme je, poprášíme hladkou moukou, promícháme a po malé chvíli přilijeme vývar. Chvíli dusíme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme, ještě minutku společně podusíme a odstavíme ze zdroje tepla. Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla, orestujeme na něm zbytek cibule, přidáme hrášek a nakrájené jablko a společně chvíli dusíme. Tuto směs přimícháme k hotovým játrům s bazalkou a hned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.