Postup přípravy receptu Kuřecí játra na jehle:
Špek nakrájíme na kousky, jehly potřeme olejem. Na ně napichneme střídavě játra a kousky špeku. Takto připravené špízy uložíme až do grilování do chladu. Zbývající olej nalijeme do úzké nádoby a ponoříme do něj snítku šalvěje.
Oloupeme pomeranče na salát. Nakrájíme je příčně na tenké plátky, přitom zachycujeme šťávu. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, fenykl na jemné plátky. Pomeranče, cibuli i fenykl rozdělíma na talíře.
Česnek rozmixujeme, přidáme bylinky, sůl, pepř, citronovou šťávu a uschovanou šťávu z pomerančů. Mixujeme tak dlouho, až se sůl rozpustí. Přilijeme olivový olej a dál mixujeme. Vzniklou zálivkou pokapeme salát.
Kuřecí játra na jehle potřeme olejem, ve kterém jsme nechali šalvěj a grilujeme na prudkém ohni 8 - 10 minut. Otáčíme je a potíráme okořeněným olejem. Osolíme, opepříme a podáváme na salátu.