Postup přípravy receptu Kuřecí játra s pórkem a zázvorem:
Kuřecí játra důkladně propláchneme studenou vodou a nejlépe ve větším cedníku necháme okapat. Pak je rozkrájíme na větší kousky a promícháme se solamylem.
Omytý pórek nakrájíme na proužky a oloupaný česnek na tenké plátky.
Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme játra. Přidáme k nim pokrájený česnek, pórek, vegetu a zázvor a společně ještě smažíme, dokud zelenina nezměkne. Sójovou omáčku promícháme asi s polovinou lžičky cukru, špetkou soli, lžičkou solamylu a šálkem studené vody. Přilijeme k masu a krátce ohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Solíme a pepříme podle chuti až nakonec.
Kuřecí játra podáváme s rýží nebo jen s čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Kuřecí játra s pórkem a zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!