Použité suroviny receptu Kuřecí játra se zeleninou a bazalkou:
150 g kuřecích jater
| bazalka čerstvá /sušená/
| 1 lžíce oleje
| sůl a bílý pepř
| 250 g dušené zeleniny
| vývar
Postup přípravy receptu Kuřecí játra se zeleninou a bazalkou:
Kuřecí játra vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce.
Na rozehřátou pánev vložíme játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky.
Fotky receptu Kuřecí játra se zeleninou a bazalkou: