Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.09. 2024
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuřecí jatýrka z Toskánska

fotka Kuřecí jatýrka z Toskánska
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska:

500 g kuřecích jater  |  sůl a pepř podle chuti  | 2 lžíce polohrubé mouky  | 6 lžic + na pokapání olivového oleje  | 1/2 hrnku posekané červené, nebo jiné sladké cibule  | 6 filátek z ančoviček (sardelí), posekané  | 2 lžíce posekané šalvějě, nebo 2 lžičky usušené  | 2 lžíce opláchnutých kaparů položených do octa tak, aby je pouze přikrýval  | 1 lžíce utřeného česneku  | 1 celý stoužek česneku  | 2 špetky rozdrcených semínek červené, pálivé papričky  | 3 - 4 hrnky Vin Santo nebo suchého Marsala vína  | 1 uzrálé rajče nakrájené najemno  | 3 lžíce najemno posekané petrželky  | 4 velké krajíce selského bílého chleba otoustovaného

Postup přípravy receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska:

Očistit jatýrka, opepřit je a obalit v mouce. Na velké teflonové pánvi rozehřát olej a vložit do něj ančovičky, cibuli, utřený česnek, kapary, pálivou papričku a šalvěj. Smažit po 3 min. a často zamíchat. Rozložit játra jedno po druhém do pánve a osmažit je po obou stranách dohněda. Na každé straně asi 3 min.
Přidat víno a dobře uvolnit přípek na spodu pánve. Vařit, až se víno zredukuje na polovinu, asi 2-3 min. přidat rajče a dusit po dalších 6 min. Sem tam zamíchat (obsah pánve má být poměrně tekutý a je-li nutné přidat trochu vody). Sejmout pánev s ohně, směs osolit a posypat petrželkou. Potřít otoustované chleby rozkrojeným česnekem, pokapat je trochou oleje a okořenit je pepřem. Navrch chlebů rozdělit játra a ihned je podávat.


Fotky receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !