Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska:
500 g kuřecích jater
| sůl a pepř podle chuti
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 6 lžic + na pokapání olivového oleje
| 1/2 hrnku posekané červené, nebo jiné sladké cibule
| 6 filátek z ančoviček (sardelí), posekané
| 2 lžíce posekané šalvějě, nebo 2 lžičky usušené
| 2 lžíce opláchnutých kaparů položených do octa tak, aby je pouze přikrýval
| 1 lžíce utřeného česneku
| 1 celý stoužek česneku
| 2 špetky rozdrcených semínek červené, pálivé papričky
| 3 - 4 hrnky Vin Santo nebo suchého Marsala vína
| 1 uzrálé rajče nakrájené najemno
| 3 lžíce najemno posekané petrželky
| 4 velké krajíce selského bílého chleba otoustovaného
Postup přípravy receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska:
Očistit jatýrka, opepřit je a obalit v mouce. Na velké teflonové pánvi rozehřát olej a vložit do něj ančovičky, cibuli, utřený česnek, kapary, pálivou papričku a šalvěj. Smažit po 3 min. a často zamíchat. Rozložit játra jedno po druhém do pánve a osmažit je po obou stranách dohněda. Na každé straně asi 3 min.
Přidat víno a dobře uvolnit přípek na spodu pánve. Vařit, až se víno zredukuje na polovinu, asi 2-3 min. přidat rajče a dusit po dalších 6 min. Sem tam zamíchat (obsah pánve má být poměrně tekutý a je-li nutné přidat trochu vody). Sejmout pánev s ohně, směs osolit a posypat petrželkou. Potřít otoustované chleby rozkrojeným česnekem, pokapat je trochou oleje a okořenit je pepřem. Navrch chlebů rozdělit játra a ihned je podávat.
Fotky receptu Kuřecí jatýrka z Toskánska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!