Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí kari polévka:
2 lžíce olivového oleje
| 2 cibule nakrájené na kostičky
| 4 velké mrkve,pokrájené
| 1 brambora jemně pokrájená
| 1 lžíce jemného karí koření
| 4 hrnky kuřecího bujonu z kostky
| 450 g kuřecích prsou bez kůže, nakrájené na tenké proužky
| 1/2 malé růžice květáku rozebrané na růžičky
| 1 hrnek rozmraženého hrášku
Postup přípravy receptu Kuřecí kari polévka:
Ve velkém rendlíku rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a mrkev a za stálého míchání je opékejte do mírného zhnědnutí (asi 5 minut). Přidejte bramboru, karí, 1 hrnek vody a jen 1 hrnek bujonu. Rendlík přiklopte a polévku vařte, dokud zelenina nezměkne (asi 10 minut).
Polévku odstavte z ohně a nechte mírně zchladnout (asi 5 minut). Poté ji rozmixujte, aby se vytvořilo pyré.
Pyré vraťte do rendlíku, přidejte zbývající bujon, kuře a květák a polévku přiveďte znovu k varu. Stáhněte plamen na střední až menší a nechte mírně vařit, dokud nebudou kuře i květák měkké (asi 15 minut). Do polévky nakonec přidejte hrášek a nechte jej prohřát (asi 3 minuty).
Fotky receptu Kuřecí kari polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!