Použité suroviny receptu Kuřecí kari polévka s brokolicí:
300 g kuřecího masa
| 100 g brokolice může být i mražená
| 1 ks mrkve
| 3 lžíce hrášku
| sůl
| 1 lžička kari
| 70 g másla
| 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Kuřecí kari polévka s brokolicí:
Na polévku můžeme použít i méně kvalitnějšího kuřecího masa (kuřecí stehna, kuřecí skelet). Z tohoto masa si připravíme asi 2 l vývaru, měkké maso obereme a nakrájíme na větší kousky. Do vývaru zavaříme na růžičky rozdělenou brokolici (vzhledem k potřebnému množství stačí i zmražená), na kostičky nakrájenou mrkem a hrášek. Přidáme obrané maso a podle potřeby dosolíme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku do které zamícháme lžičku kari koření. Hotovou jíšku zředíme vývarem, dobře rozmícháme a vlijeme do polévky. Polévku vaříme ještě asi 10 minut.
Fotky receptu Kuřecí kari polévka s brokolicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!