Postup přípravy receptu Kuřecí medailonky v ořechové omáčce:
1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nadrobno pokrájíme. Dáme do osolené vody a uvedeme do varu. Snížíme teplotu, přidáme kuřecí maso a vaříme na co nejmírnějším plameni asi 10 minut.
2. Plátky vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a nakrájíme je na stejnoměrné proužky.
3. Na omáčku rozmixujeme ořechy, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, citronovou šťávu, jogurt, olivový alej a 1/8 l vychladlého drůbežího vývaru.
4. Listy salátu rozložíme na velký plochý talíř a na ně položíme pokrájené kuřecí maso. Předáme ořechovou omáčkou. Papriku rozmícháme s ořechovým olejem a pokapeme masa. (Můžeme si jej udělat sami: asi týden necháme v kvalitním oleji louhovat 3-5 jader vlašských ořechů) Lze přizdobit několika lístky máty.