Postup přípravy receptu Kuřecí paličky s brusinkovo-pivní omáčkou:
Máslo necháme přepustit a vychladlé ho smícháme s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí paličky osolíme a naložíme do vzniklé marinády. Necháme nasávat chutě nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Poté i s marinádou přemístíme na pekáč a pečeme při 200 °C asi 40 minut.
Mezitím nakrájíme cibuli a mrkev na menší kostičky, vhodíme do pánve s rozpáleným olejem a orestujeme. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Zalijeme půl litrem piva a redukujeme asi 20 minut. Poté vyndáme bobkové listy, rozmixujeme nejlépe ponorným mixérem, přidáme brusinky, necháme projít varem a případně dosolíme.
Pečené kuřecí paličky podáváme na brusinkovo-pivní omáčce, nejlépe s vařenými nebo šťouchanými brambory a zeleným salátem, stříknutým bílým vinným octem.