Postup přípravy receptu Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou:
Tykev omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, ty ještě na kostičky. Zeleninu a žampiony očistíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na tenké půlměsíčky, rajčata na kostičky, žampiony na malé kousky nebo slabé plátky.
Cibuli s cuketou osmažíme na oleji, dokud cibule nezesklovatí a tykev nezměkne. Pak přidáme kousek másla, nakrájené žampiony a společně smažíme. Nakonec rajčata, provensálské koření, sůl a dusíme do změknutí rajčat. Přilijeme smetanu a mléko, ve kterém jsme rozkvedlali lžičku solamylu. Za stálého míchání tykvovou omáčku krátce povaříme, omáčka zhoustne.
Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, rozkrájíme na plátky a z obou stran osmažíme na rozehřátém oleji. Posypeme paprikovou vegetou, podle chuti přisolíme.
Kuřecí plátky přelijeme smetanovou tykvovou omáčkou a podáváme s upečenými, případně vařenými brambory.