Postup přípravy receptu Kuřecí polévka se žampiony a zeleninou:
Kuřecí kosti uvaříme v papiňáku. Vývar přecedíme. Z uvařených kostí pak obereme zbytky masa a pokrájíme ho na malé kousky.
Oloupanou větší cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na malé kousky, pórek na kolečka. Omyté žampiony rozkrájíme na plátky.
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, pórek a papriku a krátce osmahneme. Přidáme do kuřecího vývaru, podle potřeby dolijeme ještě vodou, opepříme, ochutíme podravkou. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Během vaření nasypeme do polévky nakrájené maso z kostí.
Polévku podáváme s osmaženými žemlemi a zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.