Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí přehýbánky s játry:
4 řízky z kuřecích stehen bez kůže
| 30 dkg kuřecích nebo jiných drůbežích jatýrek
| 1 střední cibule
| 2 plátky toustového chleba
| malá hrst lískových oříšků
| vrchovatá lžíce kečupu
| 1 zakysaná smetana
| olivový olej, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí přehýbánky s játry:
Játra nakrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a na ní rychle opečeme jatýrka, osolíme je a opepříme. Přidáme kečup, promícháme a chvilku opékáme s kečupem, pak přidáme 1/3 zakysané smetany, rozmícháme, odstavíme a necháme vychladnout.
Vychlazenou játrovou směsí naplníme naklepané a osolené řízečky ze stehýnek. Nemusíme zavinovat, stačí jen přehnout. Vhodnou zapékací misku vymažeme olejem a naskládáme do ní přehýbánky a potřeme je tenkou vrstvou zakysané smetany.
Plátky toustového chleba rozsekáme v robotu spolu s lískovými oříšky na hrubou strouhanku. Rovnoměrně jí rozsypeme na maso a pokapeme olejem. Dáme péci na 200 °C na cca 40 minut, až se povrch opeče a maso upeče.
Fotky receptu Kuřecí přehýbánky s játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!