Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka na šalvěji a pomerančích:
6 vykostěných kuřecích prsíček s kůží
| 1 lžíce hladké mouky
| na zdobení dílky pomeranče a čerstvá šalvěj
| Marináda:
| 300 ml pomerančové šťávy
| 1 lžíce světlé sójové omáčky
| 3 utřené stroužky česneku
| 2 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
| asi 1 cm zázvorového kořene najemno nastrouhaného
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka na šalvěji a pomerančích:
Připravte marinádu smícháním všech ingrediencí a vložte do ní kuřecí maso. Přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu v ledničce marinovat.
Předehřejte troubu na 190°C (horkovzd. cca 170°C). Maso vyjměte z marinády, osolte a poklaďte na pekáč kůží navrch. Pečte asi 30 minut a během pečení polévejte zbylou marinádou. (Všechna marináda je v pekáči.)
Upečené maso přendejte do mísy, kde je udržujte teplé. Z marinády a vypečené šťávy v pekáči oddělte do kastrolu cca 2 PL, zbytek uchovejte v hrnku. Do kastrolu přidejte mouku, dobře ji rozmíchejte a opražte. Pak zalijte zbývající šťávou a dobře povařte.
Šťávu přeceďte a podle chuti dosolte a dopepřete. Část šťávy podávejte zvlášť v omáčníku, zbytkem polijte prsíčka při podávání. Maso ozdobte dílky pomeranče a šalvějí.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka na šalvěji a pomerančích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!