Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka po florentinsku :
4 kuřecí řízky
| sůl
| pepř
| 4 lžíce oleje
| 250 g šalotky
| 200 ml bílého vína
| 200 ml slepičího vývaru
| 3 lžíce sekané petrželky
| 700g mraženého špenátu
| 1 svazek pórkovitých cibulek
| 25 g piniových oříšků
| muškátový oříšek
| 40 g mouky
| 40 g másla
| 4 lžíce parmezánu
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka po florentinsku :
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme víno a vývar, vmícháme petrželku a dusíme asi 20 minut. Řízky udržujeme v teple. Cibulky nakrájíme na kolečka a s piniovými oříšky vmícháme do rozmrazeného špenátu. Okořeníme muškátem, osolíme a opepříme. Na másle osmahneme mouku, jíšku zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Vmícháme smetanu. Vymazanou formu naplníme špenátem a masem, zalijeme bešamelem, posypeme parmezánem a zapékáme 15 minut při 200°C.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka po florentinsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!