Postup přípravy receptu Kuřecí ptáček:
Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Anglickou slaninu nakrájíme na delší špalíčky. Kyselý okurek rozkrojíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemno. Citron rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme půlku vařeného vejce, okurek, špalíček anglické slaniny a proužek papriky. Maso zatočíme do závitku a podle potřeby obtočíme nití. Hotové závitky osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Na pánev dáme olej, přidáme cibuli a pár minut restujeme. Do pánve vložíme kuřecí ptáčky a maso necháme zatáhnout. Poté přidáme med a citronovou šťávu, promícháme a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení maso poléváme výpekem.
Hotové kuřecí ptáčky podáváme s dušenou rýží.