Vložil: | Kacenka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí ragú marengo:
1,5 kg kuřete
| sůl
| mletý pepř
| 1 PL hladké mouky
| 6 šalotek
| 2 stroužky česneku
| 200 g žampionů
| 4 rajčata
| 4 PL olivového oleje
| 1 bobkový list
| 250 ml suchého bílého vína
| 125 ml drůbežího vývaru
| 50 g zelených oliv bez pecky
| 4 plátky bagety
| 20 g másla
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Kuřecí ragú marengo:
Kuře naporcujeme na 8 dílů, opláchneme je a osušíme. Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, podle potřeby omyjeme a nakrájíme na jemné lupínky. Rajčata spaříme, sloupneme, rozpůlíme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí díly po všech stranách dozlatova opečeme. Vyjmeme je a uchováme horké. Do uvolněné pánve vložíme šalotku, česnek a žampióny. Dusíme několik minut. Přimícháme rajčata a přidáme bobkový list. Přilijeme bílé víno a drůbeží vývar. Přivedeme k varu. Vložíme kuřecí díly, přikryjeme a zvolna dusíme asi 40 minut. Nakonec přidáme na plátky nakrájené olivy. Plátky bagety dozlatova opečeme a úhlopříčně je rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme máslo a připravíme 4 sázená vejce. Kuřecí ragú upravíme na mísu, obložíme sázenými vejci a podáváme s bagetou.
Fotky receptu Kuřecí ragú marengo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!