Postup přípravy receptu Kuřecí ragú v rýžovém věnci:
Rýži dobře propláchneme a osvědčeným způsobem uvaříme. Mezitím opláchneme, osušíme kuřecí maso a nakrájíme z něj nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm asi 5 minut důkladně restujeme za stálého míchání.
Přisypeme očištěné, na proužky nakrájené papriky a prohřejeme. Vše prolijeme šlehačkou a vaříme přibližně dalších 5 minut. Tymián opláchneme, osušíme, kousíček necháme na ozdobu, zbytek najemno nasekáme a vmícháme do omáčky. Podle chuti dosolíme.
Petrželku nadrobno nasekáme a zlehka vmícháme do uvařené rýže. Troškou oleje vymažeme kulatou formu, naplníme ji horkou rýží, upěchujeme a vyklopíme na nahřátý velký talíř.
Hotové kuřecí ragú navršíme do středu rýžového věnce a ozdobíme odloženým tymiánem.